Hrvatski radio

Radio Sljeme

Automobili rotorom do kraja siječnja!

08.01.2020.

14:03

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

foto: Boris Ščitar

foto: Boris Ščitar

Foto: - / -

Unatoč medijskim napisima da će za promet biti otvoren već u četvrtak, automobili će remetinečkim rotorom krenuti tek krajem ovoga mjeseca. Tramvaji, pak, neće voziti preko rotora sve do kraja mjeseca ožujka.

Kolnik je asfaltiran, a dio horizontalne signalizacije iscrtan pa rotor, na prvu, izgleda skoro završen. No, nije. Potvrdio je to, u našoj emisiji "Zagrebi po Zagrebu" gradonačelnik Milan Bandić.

- Ja sam rekao za prvi svibnja da ćemo podarit' rotor Zagrepčanima. Svaki dan prije je dobrodošao, ali ne nauštrb kvalitete posla koji treba obavit'.-

Izvođači radova tek će ovih dana tražiti tehnički pregled dosada učinjenog. Što još treba napraviti, rekao nam je voditelj projekta, Goran Radić:

- Po svojem operativnom planu imamo prebacivanje prometa na dovršeni dio rotora, cestovnog prometa, pješačkog prometa djelomično. Jel će to biti 25., 26., 27., nemojte me sad hvatat' za riječ, ali to nam je bitno jer to bi bila, kao, dovršena jedna cjelina samog prometa da bi mogli završit' drugu uporabnu cjelinu, a to je tramvajski promet.-

Tramvajski bi promet, preko rotora, trebao krenuti do kraja ožujka, a donosi i novost. Voditelj gradilišta, Mile Lulić:

- Predviđeno je odvajanje tramvajskih tračnica za Lanište i rade se idejni projekti i moguće će biti, kad se to izgradi, tramvajem prema Laništu.-

Novost su i dva tunela koja će rasteretiti površinu rotora u smjeru istok-zapad, semafori u samome rotoru i 560 metara bukobrana koji će građanima obližnjeg Savskog gaja uljepšati svakodnevicu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.