Hrvatski radio

Radio Sljeme

"INA Delta" reli i hodočasnici na istoj trasi

10.09.2015.

14:56

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Trase kretanja INA Delta relija i 284. hodočašća vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj dijelom se preklapaju pa su u subote moguće veće gužve. Stoga iz Zagrebačke nadbiskupije obavještavaju u kojem će vremenu trasa biti prohodna.

Auto klub „INA Delta“ Zagreb u petak i subotu, 11. i 12. rujna, organizira „INA Delta Rally“ čija trasa dijelom prolazi prometnicama: Bliznec-Sljeme-Šestine, Kašina-Laz Stubički-Laz Bistrički i Pila-Sljeme-Šestine te će navedene prometnice biti zatvorene za sav javni promet.

S obzirom na to da će u subotu 12. rujna velik broj hodočasnika pješaka u sklopu 284. hodočašća vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj prolaziti dijelom trase na kojoj se održava reli, iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije obavještavaju sve hodočasnike o točnom  vremenu kada će se nesmetano moći prolaziti tim prometnicama Cesta Kašina – Laz Stubički – Laz Bistrički.

Prolazak pješaka hodočasnika od Kašine prema Lazu (nakon čega skreću na „hodočasnički put“) je omogućen do 10:12, te od 12:00 do 14:46 sati i poslije 16:30 sati.

Organizatori „INA Delta Rallyja“ također ističu da ovu satnicu treba donekle primiti okvirno, posebno otvaranje prometa zbog mogućih promjena uvjetovanim eventualnim nezgodama na stazi, a postoji mogućnost (koja ovisi o broju natjecateljskih vozila) da se vrijeme otvaranja staze još skrati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.