Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nova naplatna postaja Zagreb - istok

04.07.2013.

12:26

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatske autoceste danas u 14 sati puštaju u promet novu naplatnu postaju Zagreb istok na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, javlja HAC.

Nova naplatna postaja preuzima funkciju dosadašnje naplatne postaje Ivanja Reka i smještena je osam kilometara istočno u odnosu na dosadašnju.

Naplatna postaja preseljena je istočnije zbog gradnje trgovačkog centra Ikea u Ivanjoj Reci.

Puštanjem u rad naplatne postaje Zagreb istok ukidaju se naplatne postaje Ivanja Reka i Rugvica. Korisnici koji su do sada koristili naplatnu postaju Rugvica i dalje će moći koristiti izlaz Rugvica, ali neće se naplaćivati cestarina.

Naplatna postaja Zagreb istok projektirana je s 26 staza za obavljanje naplate cestarine. Dvije staze predviđene su za "brzi ENC", po jedan ulaz i izlaz, dok je jedna ENC staza predviđena samo za kamione.

Sve ostale staze opremljene su za plaćanje cestarine putem ENC-a, kreditnih kartica, invalidske SMART kartice i INA kartice te ručnog plaćanja cestarine - istaknuto je u priopćenju HAC-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.