Hrvatski radio

Radio Sljeme

Od Sesveta do Borongaja posebna regulacija željezničkog prometa

30.11.2013.

18:51

Autor: Jelena Römer, Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iz Hrvatskih željeznica priopćili su kako će, zbog obnove pruge od Borongaja do Dugog Sela, do srijede prijevoz putnika između Borongaja i Sesveta biti posebno organiziran.

Između Glavnoga kolodvora i kolodvora Sesvete neće voziti vlakovi u gradsko - prigradskome prijevozu. Umjesto prigradskih vlakova na relaciji Sesvete - tramvajsko okretište Borongaj vozit će posebna ZET-ova autobusna linija 610. Željezničke prijevozne karte vrijedit će na toj liniji, ali i na tramvajskim linijama koje će kretati s okretišta Borongaj (linije 1, 9 i 17). Na linijama 1 i 17 karta za vlak vrijedit će do Trga bana Jelačića, a na liniji 9 do Glavnog kolodvora.

Autobusi će radnim danima voziti svakih deset minuta u vrijeme prometnih gužvi (od 6.00 do 9.00 sati i od 15.00 do 18.00 sati) te svakih 20 minuta izvan toga vremena, a subotom i nedjeljom vozit će svakih 20 minuta (od 6.00 do 9.00 sati i od 15.00 do 18.00 sati) te svakih 40 minuta u ostatku dana.
Autobusi će se zaustavljati na autobusnim stajalištima u Branimirovoj ulici, pokraj željezničkih stajališta Čulinec, Trnava i Maksimir.

Na relaciji Dugo Selo - Sesvete i obratno vlakovi u gradsko - prigradskome prijevozu voze po redovitome voznom redu.

Brzi i putnički vlakovi iz smjera Varaždina, Koprivnice, Osijeka, Novske i Vinkovaca te obratno vozit će prema voznome redu na čitavoj relaciji do zagrebačkoga Glavnog kolodvora, ali će se zaustavljati i u stajalištima Čulinec, Trnava i Maksimir.

Iznimka je šest brzih vlakova na relaciji Vinkovci - Zagreb Glavni kolodvor i obratno, Osijek - Koprivnica - Zagreb Glavni kolodvor - Rijeka i Budimpešta - Koprivnica - Zagreb. Vozit će obilaznim putem preko zagrebačkoga Ranžirnog kolodvora.

Također, iz HŽ - a mole putnike da se raspitaju o spajanju nekih vlakova na Glavnom kolodvoru koji će kao jedan vlak voziti do kolodvora Sesvete i Koprivnice, gdje će se odvajati i nastavljati vožnju odvojeno prema svojim odredištima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.