Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvorena gorička obilaznica

07.11.2013.

11:58

Autor: Anamarija Knezović Kaurić, Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon pune četiri godine konačno je otvorena istočna velikogorička obilaznica čime će se znatno ubrzati put do Zagreba.

Riječ je o više od 5 kilometara punog profila ceste, od čvora Kosnica do Velike Gorice, čiji su radovi stajali gotovo 107 milijuna kuna bez PDV-a. Radovi su započeli početkom listopada 2009., no na samom početku došlo je do problema pojasnila je glasnogovonica Hrvatskih cesta Tamara Pajić: "Imali smo određenih problema vezanih uz  arheološka istraživanja, te imovinsko pravne odnose. To je sve rješeno ove godine. Svi su građevinski radovi završeni u lipnju, a u srpnju su završeni radovi na instalacijama."

Iako su radovi završeni još u lipnju pa je prilikom svečanosti pristupanja Hrvatske Europskoj uniji ta dionica čak nekoliko dana bila i otvorena, tada nije prošla tehnički pregled zato je 5 mjeseci bila zatvorena. Problemi su sada riješeni, rekla je Pajić: "S ovom dionicom smanjit će se opterećenost prometa u Velikoj Gorici. Sav će se promet moći izmjestiti na istočnu obilaznicu, te će biti puno bolja povezanost Velike Gorice i Zagreba, kao i Siska i Petrinje sa Zagrebom. To će poboljšati kvalitetu života, kao i sigurnost prometa na ovom području."

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.