Hrvatski radio

Radio Sljeme

Produljenje pokaza za učenike i studente

20.08.2013.

08:50

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

ZET je počeo zaprimati zahtjeve za izdavanje novih pretplatnih karata te one za produljenje statusa učenika i studenata za školsku, odnosno akademsku 2013./2014. godinu.

Odlukom o socijalnoj skrbi pravo na besplatan prijevoz na području Grada Zagreba ostvaruju učenici i studenti s prebivalištem u Gradu Zagrebu, čiji su ukupni mjesečni prihodi po članu obiteljskog domaćinstva jednaki ili manji od 2000 kuna.

Učenici i studenti pravo na besplatan prijevoz u vozilima ZET-a ostvaruju predočenjem godišnje pretplatne karte ZET-a.

Korisnike prava, na njihov zahtjev, utvrđuje nadležan Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport na temelju dokaza potrebnih za ostvarivanje prava, sukladno Odluci.

Korisnici besplatnog prijevoza besplatne učeničke i studentske kupone preuzimaju na prodajnim mjestima ZET-a prema Popisu nadležnog Gradskog ureda kojemu su podnijeli Zahtjev za ostvarivanje prava za školsku ili akademsku godinu 2013./2014.

Učenici i studenti koji ne ostavaruju pravo na besplatan prijevoz sukladno navedenoj Odluci, nakon izrade pretplatne karte ili produljenja statusa, obvezni su na prodajnim mjestima ZET-a kupiti mjesečni/godišnji kupon ZET ili ZET/HŽ, dok se kupon samo za ZET može kupiti i na kioscima Tiska, prema cijeni iz Cjenika ZET-a.

Za izdavanje nove učeničke i studentske pretplatne karte ili produljenje statusa potrebno je: ZET-u podnijeti ispravno popunjen zahtjev, na kojem je istinitost navoda ovjerila nadležna škola ili fakultet. Za izdavanje nove pretplatne karte također treba donijeti i jednu fotografiju 3x3,5 cm, ne stariju od 6 mjeseci, koja je na poleđini ovjerena pečatom obrazovne ustanove, s tim da je pola pečata na fotografiji, a pola na zahtjevu.

Učenici i studenti koji imaju nove kartice ZET-a, za produljenje valjanosti statusa učenika ili studenta prilikom predaje zahtjeva ne moraju priložiti fotografiju, a obavezni su dati na uvid važeću pretplatnu kartu u koju se upisuju novi podaci o statusu.

Student uz ovjeren zahtjev predaje na uvid osobnu iskaznicu i indeks s upisanim semestrom tekuće godine.

Korisnicima koji su dosad koristili đačku pretplatnu kartu, a ove godine imat će status redovnog studenta, ne izdaje se nova kartica već se promjena upisuje na postojeću karticu.

Pravo na đačke i studentske pretplatne karte nemaju srednjoškolci nakon navršene 21. godine života, redovni studenti koji su izgubili studentska prava, studenti poslijediplomskog studija, izvanredni studenti, polaznici večernjih škola, raznih tečajeva te osobe u radnom odnosu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.