Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prometni kaos na Trešnjevci - gužve posvuda

13.09.2018.

08:24

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

foto: Radio Sljeme

foto: Radio Sljeme

Foto: - / -

Zbog puknuća cjevovoda i poplave na križanju Selske i Krapinske, goleme su gužve jutros u prometu. Zatvorena je Selska cesta između križanja s ulicama Zagorska i Baštijanova, a zatvorena je i Krapinska od Čakovečke do Selske.

Autobusna linija 109 vozi obilazno Zagorskom, Golikovom i Baštijanovom do Selske te dalje uobičajenom trasom, a prometna policija preusmjerava i osobna vozila. Na prilaznim se koridorima zoni ograničenog prometa očekuju gužve, a već sada se vozi sporije na širem području radova. 

Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba objavio je priopćenje u kojem navodi da je "prema informaciji od Županijskog centra 112 Zagreb oko 4.30 na dijelu Selske ceste, između Baštijanove i Planinske ulice, puknula magistralna vodoopskrbna cijev uslijed čega su poplavljena dvorišta okolnih stambenih objekata. Poplavljeni su i oštećeni kolnici Selske ceste. 
Promet Selskom cestom je do daljnjega obustavljen dok se ne završe radovi na sanaciji nastale štete. Za taj posao angažirane su dežurne ekipe tvrtke Vodoopskrba i odvodnja, Zagrebački holding d.o.o. - Podružnice zagrebačke ceste, četiri Dobrovoljna vatrogasna društva Vatrogasne zajednice Grada Zagreba i Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba s ukupno 20 vatrogasaca. Mjesto događaja osiguravaju službenici Policijske uprave zagrebačke koji će zajedno sa službenicima prometnog redarstva Grada Zagreba regulirati promet na okolnim prometnicama", stoji u priopćenju. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.