Hrvatski radio

Radio Sljeme

Uskoro tramvaj od Kvatrića do Zračne luke

08.08.2013.

16:24

Autor: Fabijan Kale

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Unatoč vrućinama gradonačelnik Milan Bandić obišao je nekoliko lokacija na kojima traju radovi. Krenuo je s gradilištem novih paviljona Psihijatrijske bolnice u Jankomiru, a završio Ledenom dvoranom Doma sportova.

Do kraja godine bit će izgrađen odjel 6, dok je odjel 3A Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan u Jankomiru već gotov, rekao je voditelj odjela za izgradnju objekata u gradu, Mato Mauhar.

Tehnički pregled će biti početkom 9. mjeseca. Nakon toga ide opremanje objekta i do kraja godine ovaj cijeli kompleks bi trebao biti gotov.

Uređenje Osnovne škole u Vrbanima 3 završit će iduće subote.

Škola prima 480 djece, u dvije smjene radi. Opremljena je kabinetima predmetne nastave, učionicama, rekla je Glavna inženjerka, Marina Karanac.

Idući tjedan bit će skinuta vanjska skela Francuskog paviljona Studentskog centra čime će nakon više godina ovaj, nekad zapušten objekt, dobiti novo lice. Uređuje se i Radnička cesta od Slavonske avenije do Domovinskog mosta koja će biti proširena na četiri prometna traka, rekao je gradonačelnik Milan Bandić i dodao:

Tako da bi mi mogli do konca iduće godine, ako bude sve u redu, imati puni profil Radničke od Slavonske avenije do Domovinskog mosta, kako bi mogli za dvije godine dosanjati početak radova na polaganju prvih metara tračnica tramvaja od Kvaternikovog trga do zračne luke.

Već mjesec dana se uređuje se Ledena dvorana Doma sportova koja će biti prilagođena novim standardima ruske Kontinentalne hokejske lige. Radovi će završiti prije igranja predstojećih utakmica 6. rujna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.