Hrvatski radio

Radio Sljeme

ZET uveo novu autobusnu liniju

14.07.2015.

13:12

Autor: Ante Raić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jutros u 7,50 sati u promet je puštena nova autobusna liniju ZET-a – 143 - Vrapčanska aleja - Oranice. Na toj trasi dužine od šest kilometara uspostavljeno je 9 stajališta, a njome će voziti minibus svakih 45 minuta radnim danom.

"Linija će voziti od 6 sati i 10 minuta ujutro sve do 20 sati i 5 minuta. Minibus od Vrapčanske aleje vozi Bolničkom, Žagarovom, Vrapčanskom, zatim ulicom Oranice i Zagrebačkom cestom, te u povratsku Medarskom, ulicom Oranice i Ilicom. Ukupna dužina trase je 6 kilometara." - rekao je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

 

Polazišna stanica autobusa je na okretištu autobusa nasuprot željezničke postaje Vrapče. Gostujući u našem programu, Jurić je govorio i o radovima na raskrižju Avenije Dubrovnik i Avenije Većeslava Holjevca:

 

"Radi se na zamjeni tračnica, odnosno cijelog tog koridora i infrastrukture koja je ispod onoga što mi vidimo, kada kažemo tračnice. Do 27. srpnja će se raditi na samome raskrižju, a do kraja jeseni bit će promijenjene tračnice na cijeloj Aveniji Dubrovnik."

 

Jurić je podsjetio i na besplatne vožnje turističkim vlakićem, koji svakih 40 minuta u dane vikenda kreće s Trga bana Josipa Jelačića.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.