Hrvatski radio

Radio Sljeme

24 tisuće ljudi jučer na derbiju između Dinama i Hajduka

13.07.2015.

15:14

Autor: Jelena Römer

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na jučerašnjoj nogometnoj utakmici između Dinama i Hajduka, prema podacima zagrebačke policije, bilo je oko 24 tisuće gledatelja, a tek je 30 navijača privedeno zbog vrijeđanja policijskih službenika, alkohola, bacanja pirotehnike ili sličnih izgreda.

Jučerašnji derbi hrvatskog nogometa Dinamo - Hajduk izazvao je navijačku euforiju kakva već godinama nije viđena u Zagrebu. Posljednji put tako je bilo prije 15 godina kada je na Valentinovo vraćeno ime Dinamo.

"Nad dvojicom navijača uporabljena su sredstva prisile te masovna uporaba palice i raspršivača s nadražujućom tvari i tjelesna snaga prema većem broju navijača zbog sukoba na sjevernoj tribini prije početka utakmice, čime je spriječen daljnji sukob. Zabilježena su oštećenja metalne cijevi u sanitarnom čvoru ispod južne tribine, više desetaka stolica na sjevernoj i južnoj tribini te jednog vozila. Promet je u zoni stadiona bio privremeno prekinut u vrijeme dolaska odnosno razilaska posjetitelja", izvijestila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Za derbi na stadionu u Maksimiru vladao je nezapamćeni interes zbog čega je vodstvo Dinama nakon što su rasprodani planirani kapaciteti stadiona, otvorilo i tribinu sjever gore.

Nakon što su braća Zdravko i Zoran Mamić završila u pritvoru zbog sumnji u milijunske malverzacije, Bad Blue Boysi su se nakon više od pet godina vratili na Maksimir, a derbi je izazvao i veliki odaziv Torcide. Dio navijača je stigao na utakmicu bez obzira na situaciju oko braće Mamić, željan dobrog nogometa i prave atmosfere. Preme izvještajima sa
stadiona na utakmicu su stigli navijači iz svih krajeva i gradova Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Austrije, Švicarske i Njemačke...  BBB su se okupili na Kvatriću i u koloni krenuli prema stadionu.

Torcida je na utakmicu krenula iz Splita "Bilim vlakom", no brojni navijači Hajduka u Zagreb su stigli i automobilima. Policija ih je do 17 sati čekala na parkiralištu Borongaj, kako bi organizirano i na vrijeme ušli na tribine.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.