Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dodjeljene nagrade za najbolje sportaše sa Sveučilišta u Zagrebu!

24.10.2017.

15:45

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Posebna su priznanja dobili studentica 4.godine Edukacijsko- rehabilitacijskog fakulteta Dina Levačić koja je uspjela preplivati La Manche te osvajač prve svjetske zlatne medalje iz gimnastike, student 3.godine Fakulteta strojarstva i brodogradnje Tin Srbić.

Priznanje za najbolju žensku ekipu dobila je Futsal reprezentacija sveučilišta koja je na prvenstvu u Turskoj osvojila drugo mjesto.  Najboljom muškom ekipom proglašena  je rukometna reprezentacija za osvojeno sveučilišno prevenstvo Hrvatske.

Za najbolju sportašicu Sveučilišta u Zagrebu proglašena je studentica 2. godine Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Melani Adamić Golić , reprezentativka Republike
Hrvatske koja je na svjetskoj univerzijadi održanoj u Kineskom Taipei-u osvojila brončanu medalju u taekwondou.

Za najboljeg sportaša proglašen je student 4. godine Kineziološkog  fakulteta Marino Marelić, odbojkaš HAOK Mladost i reprezentativac Republike Hrvatske  koji je dao svoj nemjerljiv doprinos Odbojkaškoj sveučilišnoj reprezentaciji u osvajanju  zlatne medalje na državnom sveučilišnom prvenstvu na kojemu je bio i najbolji igrač.

Najbrojnije ekipno natjecanje je futsal s 11 ženskih i 38 muških ekipa, a pojedinačno kros sa 759 sudionika.

U protekloj akademskoj godini organizirana su natjecanja u 19 različitih športova, u kojima je nastupilo ukupno 4071 športaša (1591 žena i 2480 muškaraca) i 314 ekipa (110 ženskih i 204 muške).
Natjecanja su održana u atletici, badmintonu, futsalu, judu, karateu, košarci 3x3, krosu, odbojci na pijesku, plivanju, rolanju, rukometu, rukometu na pijesku, tenisu, stolnom tenisu, streljaštvu, šahu i veslanju.

Svečanu dodjelu nagrada organizirali su: Ured za šport Sveučilišta u Zagrebu, Zagrebački Sveučilišni športski savez i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu. 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.