Hrvatski radio

Radio Sljeme

Duatlon na obroncima Medvednice

16.04.2016.

11:17

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Medvednica će danas i sutra biti stjecište iznimno atraktivnog i zanimljivog sportskog događanja - duatlon utrke koja se sastoji od natjecateljskog trkaćeg i mountain bike dijela. Ovo sportsko događane predstavlja i službeni ovogodišnji početak triatlon sezone u Hrvatskoj.

Na ovom natjecanju očekujemo 300 sudionika iz Hrvatske i susjednih država. Cilj nam je promovirati ljepote Medvednice, koju posebice tijekom vikenda posjećuje na stotine izletnika. A svi koji se ovog vikenda upute u planinarenje prema Sljemenu imat će prigodu pogledati i zanimljivo sportsko natjecanje - u trčanju obroncima Medvednice te vožnji brdskim biciklima, rekao je Dorijan Pavliša, predsjednik Hrvatskog triatlon saveza.

Osim atraktivnog sadržaja, želja nam je promovirati i zdrav natjecateljski i rekreativni život, aktivnost na otvorenom, a uz triatlon mislim da to najbolje osigurava upravo i ovo natjecanje na Medvednici, rekao je Pavliša

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.