Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kasim Kamenica novi trener PPD Zagreb

05.05.2017.

13:33

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatski rukometni prvak PPD Zagreb predstavio je novog trenera Kasima Kamenicu, koji će momčad voditi naredne dvije godine. Ovu sezonu će do kraja odraditi Slavko Goluža s kojim je klub dogovorio suradnju početkom travnja nakon sporazumnog raskida ugovora s dotadašnjim trenerom Silvijem Ivandijom.

Već sam izgubio nadu da ću se vratiti u Zagreb, kazao je Kamenica koji se vraća u PPD Zagreb nakon 25 godina. Kamenica je stvorio generaciju dvostrukih prvaka Europe koja je potom pod vodstvom Zdravka Zovka otišla do dvostrukog naslova prvaka Europe (1992, 1993).

Sretan sam zbog povratka u Zagreb, premda je ovo sada drugačiji klub od onog kojeg sam ostavio. Uvijek se rado sjetim te generacije, dodao je Kamenica okrenuvši se budućnosti.

Spreman sam za nove izazove. Do kraja sezone upoznat ću se s igračima, premda ih i sada dobro poznajem. Malo ćemo reducirati igrački kadar na 19-20 igrača.

Želimo napraviti dobar miks iskusnih i mlađih igrača. Stvoriti dobru atmosferu u ekipi. Zagreb ima visoku produkciju igrača i tome ćemo posvetiti pažnju. Igrat ćemo u četiri natjecanja, bit će prostora za sve, naglasio je Kamenica koji je tijekom karijere vodio 15 klubova i četiri reprezentacije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.