Hrvatski radio

Radio Sljeme

Mamić poručio Ćoriću da mu je mjesto u Dinamu

06.11.2015.

15:14

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare održanoj u Maksimiru da je Ante Ćorić "budućnost Dinama", reagirajući na istup mladog igrača u hrvatskim medijima koji je istaknuo da želi otići iz kluba.

Ćorić je po povratku Dinamo iz Grčke sazvao privatnu konferenciju za medije na kojoj je objavio da je razočaran minutažom koju dobiva u posljednje vrijeme, ali prije svega odnosnom prema njemu, apostrofirajući trenera Zorana Mamića i izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića kao ljude koji ga potpuno ignoriraju. Na Ćorićeve istupe reagirao je Zdravko Mamić koji je prekinuo dugačku medijsku šutnju kako bi objasnio da je Dinamov jedini plan zadržati Ćorića u klubu sve do isteka petogodišnjeg ugovora, do ljeta 2020. godine, a ako je moguće i duže.

Spremni smo se žrtvovati da Ante Ćorić što duže nosi dres Dinama i donosi uspjehe svom klubu. Pozivam Antu i njegovu obitelj da spustimo loptu na zemlju, da se ponašamo odgovorno, na korist djeteta. Ante će još puno godina ginuti, boriti se za plavi dres, rekao je Zdravko Mamić i najavio da će Ćorić za svoj istup biti kažnjen u skladu s klupskim pravilnikom Neće imati problema sa Zoranom ili sa mnom. Njegov će intervju biti sankcioniran, kako bi bio i svaki drugi.

Za svaki od Ćorićevih navoda Mamić je imao protuargumente. Pod Zoranom Mamićem, Ante je sa 16 godina debitirao u momčadi u sezoni 2013/14. te odigrao posljednjih šest utakmica. U sezoni 2014/15. odigrao je 33 utakmice, a u sezoni u tijeku Ante je odigrao 19 utakmica. Dakle, mrvicu manje od 60 utakmica u dvije godine, a tu su i utakmice za reprezentacije. Obaveza je struke da dozira igrača, da pazi da se nešto ne dogodi, podaci su koje je iznio izvršni dopredsjednik Dinama kojima je želio pobiti Ćorićevu tezu da mu Zoran Mamić ne daje dovoljno veliku minutažu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.