Hrvatski radio

Radio Sljeme

Marija Vrajić pobjednica u ženskoj, a Kenijac Mwangi u muškoj konkurenciji

20.03.2016.

14:23

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska olimpijka Osječanka Marija Vrajić i Kenijac Joel Maina Mwangi pobjednici su 1. Zagrebačkog proljetnog polumaratona - Vip ZAGREB21 koji se danas trčao kroz naš grad. Vranjić je ova utrka bila jedna od pripremnih za Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Mwangi, koji je je u Hrvatskoj već pobjeđivao na Plitvičkom maratonu te na Riječkom polumaratonu i Turopoljskoj utrci, 21 kilometar je pretrčao za 1:05:31.27. Drugi je bio Mađar Laszlo Gregor s 1:05:44.62, a treći njegov sunarodnjak Tamas Nagy s 1:06:07.64.

Osječanka Marija Vrajić je s vremenom 1:16:46.70 bitno poboljšala svoj osobni rekord na ovoj dionici, a iza nje su na cilj došle Mađarica Zita Kacser (1:18:28.21) i Bojana Bjeljac (1:19:09.49) iz Bosne i Hercegovine. Volim ravne staze kakva je ova i volim kružne staze, meni takve utrke odgovaraju. Rezultatom sam zadovoljna, ali već sam ga zaboravila jer ja moram bolje, prije svega zato što osjećam da mogu bolje. No, nisam imala pravu konkurenciju i trčala sam cijelu utrku sama. Rezultat bi bio bolji da sam trčala u grupi, a naročito da je bila još neka atletičarka pa bi onda u tom nadmetanju bilo lakše doći do boljeg rezultata, rekla je Marija Vraijić, kojoj je i ova utrka bila jedna od pripremnih za Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.