Hrvatski radio

Radio Sljeme

Mirko Filipović objavio kraj karijere

10.11.2015.

09:30

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Cro Cop je zbog ozljede morao otkazati borbu koja je bila na rasporedu 28. studenog na UFC Fight Night 79 u Seulu protiv Anthonyja Hamiltona te ujedno najavio i kraj karijere. Na Facebook profilu je objavio poduže pismo navijačima u kojima objašnjava otkud ovakva odluka.

Dragi prijatelji, morao sam nažalost otkazati borbu u Seulu. Već u početku priprema ozlijedio sam rame i to tako da nisam ruku mogao podići. Pokušao sam spasiti rame i sanirati ozljedu na sve moguće načine, i svakodnevnim terapijama i injekcijama krvne plazme i raznim koktelima lijekova, ali nije išlo. Jedini lijek bi bila pauza od dva do tri tjedna, a to si nisam mogao priuštiti usred završnih priprema.

Svakodnevnim treningom se ozljeda samo pogoršavala. Dio mišića je puknuo, rame je puno tekućine, velika opasnost je i da pukne tetiva i onda opet na operaciju. To mi ne treba, pogotovo u mojim godinama. Cijelo ljeto sam proveo putujući u München na terapije kod jednog čuvenog liječnika radi kronične upale tetiva na hvatištima sjedne kosti koja me izluđuje, u Vinkovce kad idem moram dva puta stati tokom puta radi bolova u tim tetivama koje me užasno bole u sjedećem položaju, koljeno desno koje je četiri puta operirano isto.

I sad još rame, leđa da ne spominjem, kad god idem na magnet bez obzira radi čega i što snimam, nalaz počinje sa 'degenerativne promjene', ali to je cijena koja se mora platiti. Ljudi naravno vide samo jednu stranu medalje, materijalne stvari, a za muku, bol, krv i suze nitko ne pita niti ih zanima. ali to je tako u životu, opisivao je Mirko što mu se sve događalo proteklih mjeseci.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.