Hrvatski radio

Radio Sljeme

Na sljemenske utrke stiže 150 štićenika dječjih domova

16.12.2013.

14:12

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

150 štićenika iz četiri dječja doma sa područja Zagreba imat će priliku uživo pratiti slalomske vožnje najboljih svjetskih skijaša i skijašica 4. i 6. siječnja na Sljemenu.

 U sklopu današnjeg posjeta, Nika Fleiss je mališanima iz doma u Nazorovoj podijelila ulaznice za utrke Svjetskog kupa „Vip Snow Queen Trophy“ 2014 – Zagreb/Sljeme, a njima će se u bodrenju skijaša pridružiti i štićenici SOS Dječjeg sela Hrvatska, Dječjeg doma sv. Terezije od malog Isusa te Doma za odgoj djece i mladeži Zagreb.

Nakon izvrsnog prošlogodišnjeg iskustva na Sljemenu sretni smo što će naša djeca ponovno biti dijelom ovog sportskog spektakla te svojim navijanjem doprinjeti veličanstvenom ugođaju, rekla je Jasna Ćurković Kelava ravnateljica dječjeg doma Zagreb.

Ovo darivanje rezultat je suradnje Hrvatskog skijaškog saveza sa Radio Sljemenom koja je pokrenuta prošle godine. Time se mladim ljubiteljima skijanja želi omogućiti da budu dijelom ovog sportskog događaja svjetskog značaja, te ih motivirati da se bave sportom.

Ponosna sam što je ova prekrasna sportska priča započeta prošle godine dobila svoj nastavak. Veselim se što će nam se štićenici nekoliko zagrebačkih dječjih domova pridružiti na utrkama i uživati u jedinstvenoj sportskoj atmosferi, rekla je Nika Fleiss promotorica utrke Vip Snow Queen Trophy.

U želji da skijanje približi mladima, osim štićenika dječjih domova Hrvatski skijaški savez u suradnji sa Hrvatskim školskim športskim savezom na utrke dovodi još 600 učenika iz cijele Hrvatske.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.