Hrvatski radio

Radio Sljeme

Najbolje skijašice svijeta u Zagrebu

04.01.2019.

08:40

Autor: Nikolina Devčić

Zarko Basic/PIXSELL

Zarko Basic/PIXSELL

Foto: - / -

U petak navečer na Tomislavovom trgu izvlačit će se startni brojevi za žensku skijašku utrku, a u subotu kreću u lov na krunu. Mnoge skijašice vežu lijepa sjećanja vezana uz Hrvatsku i njezin glavni grad.

Najbolje svjetske skijašice okupile su se u Zagrebu, koji iduća dva dana postaje svjetsko skijaško središte. Još je samo jedan dan do ženske utrke i borbe za prestižnu titulu Snježne kraljice.

Najbolja skijašica današnjice Mikaela Shiffrin voli stazu u Zagrebu. Tri je puta na Sljemenu bila najbrža.

- Uvijek je lijepo vratiti se u Zagreb. Volim ovu stazu, uvijek je zabavno, publika je odlična. Zabavno je za promjenu biti u gradu, imam puno lijepih uspomena iz Zagreba. Zadovoljna sam sezonom, početak je godina, uzbuđena sam zbog utrka koje slijede.

Kaže i kako nema puno očekivanja.  - Želim skijati brzo i agresivno, staza je odlična za slalom. Odlično se osjećam i želim zadržati taj dobar osjećaj - rekla je Shiffrin. 

Sljeme ima posebno mjesto u karijeri Kanađanke Erin Mielznsky. Dva je puta u karijeri bila na postolju, od toga jednom na Sljemenu. Godine 2013. bila je treća.

Sinoć su doputovale, danas će se upoznati sa stazom i biti na izvlačenju startnih brojeva na Tomislavovu trgu, koje  od 18 sati možete pratiti na Radio Sljemenu i na Drugom programu HTV-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.