Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nakon uplate jamstva Zdravko Mamić izlazi na slobodu!

08.12.2015.

12:06

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda odlučilo je da Zdravko Mamić, njegov sin Mario, suokrivljeni poduzetnik Sandro Stipančić i Igor Krota mogu izaći iz Remetinca čim uplate jamčevinu ili prilože nekretnine u toj vrijednosti.

Zdravko Mamić mora dati ranije određeno jamstvo od 14 milijuna kuna, a ostala trojica ukupno još 11 milijuna: sinu Mariju određeno je jamstvo od pet milijuna kuna, suokrivljenom Sandru Stipančiću četiri, a Igoru Kroti dva milijuna. Mario Mamić i poduzetnik Sandro Stipančić dobili su i zabranu napuštanja prebivališta.

U dvije do sada pokrenute istrage, Zdravka Mamića se tereti da je zajedno s bratom Zoranom, sinom Marijem, bivšim direktorom kluba Vrbanovićem i dvojicom spomenutih istarskih poduzetnika, na nezakonit način izvukao iz maksimirskog kluba blizu 200 milijuna kuna. U prvom slučaju optužbe su se odnosile na izvlačenje novca pod krinkom transfera Luke Modrića i Dejana Lovrena, kojima je Dinamo isplatio polovicu odštete, a oni su je većim dijelom prosljedili braći Mamić.

Nova istraga odnosi se na fiktivna posredovanja niza off shore tvrtki u transferima igrača iz Dinama i u Dinamo, pri čemu je, prema optužbi, iz kluba ilegalno izvučeno oko 78 milijuna kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.