Hrvatski radio

Radio Sljeme

Odmorko - sportsko ljeto za djecu

28.06.2017.

13:17

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ni ovoga ljeta djeci u našem gradu neće nedostajati aktivnosti. Školski sportski savez Grada Zagreba za njih organizira razne sportove u sklopu programa Odmorko. Svakim radnim danom djeca će moći sudjelovati u brojnim sportovima te provesti zdravo i aktivno ljeto.

Za vrijeme praznika djeca osnovnih i srednjih škola, upisana u Savez, besplatno mogu sudjelovati u sportovima poput nogometa, rukometa i odbojke na pijesku, atletike, hokeja, ragbija i mnogim drugima.

Očekuje se da će ovoga ljeta kroz program proći i do 20 tisuća djece, a organizator Hrvoje Lekić sve zainteresirane poziva da putem interaktivne karte na internetskim stranicama Saveza odaberu sport za sebe i sudjeluju.

Svi programi koje organiziramo u sklopu Odmorka su vrlo korisni za učenike zato što se mogu upoznati sa specifičnim sportskim granama s kojima se inače u životu ne bi upoznali, kazao je Lekić.

Razne sportove djeca mogu trenirati i na Jarunu. Nikica Ljubek, trener kajak kana koji se tamo održava, poziva roditelje da dovedu djecu kako bi provela aktivno i zdravo ljeto. Roditeljima je poručio da iskoriste priliku kako bi njihova djeca mogla isprobati razne sportove, od kajaka, golfa pa do mačevanja i streličarstva.

Ako već nisu, roditelji djecu mogu upisati na neku od aktivnosti koje će se održavati u gradskim sportskim centrima, plivalištima i terenima sve do prvoga rujna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.