Hrvatski radio

Radio Sljeme

Održana šesta utrka stepenicama “Zagrepčanka 512”

09.12.2017.

12:03

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U poslovnoj zgradi Zagrepčanka održana je šesta utrka stepenicama "Zagrepčanka 512". Cilj je bio popeti se na 95 metara visine, odnosno otrčati 490 stepenica. Utrku organizira Društvo športske rekreacije Aktivan život povodom obilježavanja "Mjeseca borbe protiv ovisnosti".

Provjeri možeš li se popeti na zagrebačku Himalayu?, pitanje koje je povodom utrke na čak 490 stepenica postavila udruga Aktivan život koja je organizator natjecanja.

Više od 550 natjecatelja i natjecateljica danas starta i pokušava osvojiti 25. kat Zagrepčanke. Imamo našeg rekordera koji strata prvi to je Matjaž Mikloša iz Slovenije. On gore stigne za dvije minute i 34 sekunde koliko vam treba da pozovete lift i otprilike dođete negdje na pola puta, rekla je voditeljica komunikacija Tea Gvardijan.

U utrci su sudjelovali rekreativci iz svih dijelova Hrvatske, a bilo je i onih iz susjednih zemalja. Na kraju ove visinske staze sve je dočekala medalja i nezaboravan pogled na grad, a za njezino savladavanje natjecatelji su se pripremali na razne načine.

Utrka se održava povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, a svim ovisnicima natjecatelji poručuju; nek vam ovisnost postane sport i rekreacija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.