Hrvatski radio

Radio Sljeme

Poboljšani uvjeti atletske dvorane na Velesajmu

07.02.2019.

12:46

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT Radio Sljeme

HRT Radio Sljeme

Foto: - / -

Svoje će treninige atletičari, a osobito bacači kugle, od danas moći održavati u poboljšanim uvjetima u atletskoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu. Riječ je o investiciji Grada koja iznosi oko 180 tisuća kuna, a treninge će olakšati i najuspješnijem hrvatskom atletičaru Stipi Žuniću.

Atletika, kao i svi ostali dvoranski sportovi, u dvorani zagrebačkog velesajma moći će se trenirati 365 dana u godini. Dvorana je dobila tri poprečna nosača u krovnoj konstrukciji čime više nema nikakvih prepreka za bacanje kugle bez obzira na dužinu bacanja. 

Mnogo to znači i bacaču kugle Stipi Žuniću čiji su hici duži pa su preinake u dvorani bili nužne za njegove treninge.

"Ovo je definitivno jedan iskorak za kompletnu hrvatsku atletiku", rekao je bacač kugle Stipe Žunić i naglasio kako je problem zimski period.

"Mi smo dole u Dalmaciji i kad na par stupnjeva zapuše bura nije moguće trenirati i sama činjenica da imamo i dvoransku i otvorenu sezonu svake godine nameće pitanje da u Hrvatskoj mora biti atletska dvorana", kazao je Žunić i izrazio zadovoljstvo što je Grad Zagreb osigurao jednu takvu dvoranu koja će mu uvelike olakšati treninge.

Predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Marko Jakopović istaknuo je kako je ovo jedan od najvećih infrastrukturnih pomaka za hrvatsku atletiku, a pravi rezultati vidjet će se nakon što atletičari odrade prvu godinu treninga u novouređenoj dvorani.

U planu je i kompletna rekonstrukcija krova kako bi se osigurali uvjeti i za treninge s motkom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.