Hrvatski radio

Radio Sljeme

Počelo je počelo - odbrojavanje do početka Europskih sveučilišnih igara

21.02.2016.

20:00

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U dva hrvatska grada, Zagrebu i Rijeci, postavljeni su i predstavljeni satovi kojima počinje službeno odbrojavanje do početka Europskih sveučilišnih igara Zagreb - Rijeka 2016. godine najvećeg multi-sportskog događaja u povijesti naše zemlje.

U našemu Gradu - postavljanje i pokretanje satova popraćeno je nastupom glumaca kazališta Komedija. Prema najavama, svečanosti je nazočio i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar, gradonačelnik Milan Bandić, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras te predsjednik Europskih sveučilišnih igara Zrinko Čustonja.

U isto vrijeme u Rijeci sat je pokrenuo gradonačelnik Vojko Obersnel, uz pomoć prorektorice Sveučilišta u Rijeci Snježane Prljić Samardžije te potpredsjednika Europskih sveučilišnih igara Harisa Pavletića. Za dobru atmosferu okupljenih građana u Rijeci pobrinuo se riječki zbor Sempre allegro i plesna skupina FLAME.

Tom je prigodom predstavljena i maskota Sveučilišnih igara - hrčak Hrki.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.