Hrvatski radio

Radio Sljeme

Podjeljene nagrade za najbolje mlade sportaše u 2016.

06.12.2016.

14:32

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nagrađeno je 40 sportašica i sportaša, trideset u muškoj te deset u ženskoj konkurenciji. Osvojili su 47 medalja boreći se u gotovo 20 sportova. Osvojeno je 18 zlatnih, 19 srebrnih i 10 brončanih medalja.

Predsjednik Zagrebačkog sportskog saveza Nikola Dragaš podjelio je nagrade te naglasio da su rezultati dobri, te da se nada da će ti mladi sportaši nastaviti sa svojim uspjesima i da će u idućim godinama postati svjetski i olimpijski pobjednici u seniorskoj konkurenciji. 

Sportašima je, u ime gradonačelnika Milana Bandića, čestitala potpredsjednica gradske skupštine Jelena Pavičić Vukičević... 

" Na nama kao gradu Zagrebu je da vam osiguramo uvjete za vaše kvalitetno napredovanje, uvjete u kojima možete postići dobre sportske rezultate ali i uvjete u kojima svi skupa možete jačati duh zajedništva."

Prije dodjele nagrada poruku mladim sportašima uputio je zlatni u Trapu iz Rija Josip Glasnović... 

" Ako volite taj sport kojim se bavite nemojte nikada odustati. Ja znam da ima dana kada vam se i ne ide na trening ali radi sebe, radi svojega zadovoljstva, morate ustrajati i onda će doći uspjeh jer nije ništa uzaludno." 

Super teškaš Filip Hrgović također je uputio par riječi nagrađenim sportašima...

" Dobitnicama i dobitnicima bih htio poručiti da su napravili sjajne temelje da jednoga dana postanu profesionalni sportaši i htio bih ih upozoriti da tek sada slijede najteže godine."

A što za njih znače ove nagrade i kakvi su im planovi za budućnost rekli su nam zlatna u Teakwondou Nika Klepac i brončani strijelac Andrija Mikuljan... 

" Ova nagrada dodatni mi je poticaj za još više rada i truda. Namjeravam početi s još više treninga, još više turnira i nadam se što boljim rezultatima" izjavila je Nika Klepac a Andrija Mikuljan...

" Namjeravam nastaviti i dalje ovako, samo rad rad i rad, te se nadam da će dovesti, jednog dana, do medalja kao što su osvojili Josp Glasnović ili Filip Hrgović." 

 

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.