Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prvenstvo Balkana u Triatlonu

18.07.2015.

14:02

Autor: Fabijan Kale

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Jarunu se danas i sutra (18. i 19. srpnja) održava Prvenstvo Balkana u Triatlonu. Domaćin je Zagrebački triatlon savez, a sudjeluje oko 400 natjecatelja iz 18 zemalja.

Današnje natjecanje završava u 16 sati, a sutrašnje je planirano od 8 i 30 do 15 sati.

Značaj Prvenstva Balkana leži i u činjenici da se na njemu osvajaju važni međunarodni bodovi koji na kraju vode najuspješnije triatlonce i na Olimpijske igre u Brazil 2016. godine. Ovo je prvi put u posljednjih deset godina da je Zagreb domaćin jedne ovako velike triatlonske manifestacije, a želja je organizatora da se Prvenstvo Balkana tradicionalno održava u našem gradu.

"Ovo što je danas na Jarunu to je sprint triatlon, koji se sastoji od 750 metara plivanja, 20 kilometara na biciklu i na kraju 5 kilometara trčanja. Vrlo je dobra atmosfera danas na Jarunu, zbog toga što u ovoj najglavnijoj utrci, u ženskoj konkurenciji Hrvatska je osvojila brončanu medalju. Radi se o sportašici iz triatlon kluba Swibir' iz Zagreba - Sonji Škevin.", rekao je predsjednik Hrvatskoga triatlon saveza Dorijan Pavliša.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.