Hrvatski radio

Radio Sljeme

Stjepan Čelan novi je glavni tajnik Europske karate federacije

02.12.2013.

13:40

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na sjednici izvršnog odbora Europske karate federacije u španjolskom gradu Guadalajari predsjednik Hrvatskog karate saveza Stjepan Čelan izabran je za glavnog tajnika Europske karate federacije.

Ovo je ne samo najjača izvršna funkcija u europskom karateu, nego i jedno od najviših međunarodnih sportskih dužnosti koje je u proteklim godinama obnašao neki hrvatski sportski djelatnik. Ured Europske karate federacije slijedeće tri i pol godine imati će sjedište u Zagrebu.

Čelan je rekao da će ovaj ured biti glavna logistika karatea kao sporta u ovom dijelu Europe: Danas sam izabran za glavnog tajnika Europske karate federacije i po snazi prvi operativac. "Jako je bitno naglasiti, mi smo logistika ne samo hrvatskom karateu nego i općenito karateu koji je vezan ne samo za istok Europe. Slavenski narodi koji nisu bili u ovom sportu politički ravnopravni sada će biti potpuno ravnopravni na sportskoj sceni."

Stjepan Čelan rođen je 24. siječnja 1952. godine u Zagrebu, a karateom se počeo baviti 1967. Nastupao je za Karate klub Tempo i pocetkom 70-tih godina bio prvak Hrvatske u kategoriji do 73 kg. Godine 1971. osnovao je Karate klub Student u kojem se posvetio trenerskoj karijeri, a s natjecateljima toga kluba osvojio je brojne naslove državnih prvaka te medalje na raznim međunarodnim turnirima. U prosincu 1995. godine prvi put je izabran za predsjednika Hrvatskog karate saveza, a nakon toga je još četiri puta bio reizabran na tu dužnost.

Na Čelanovom imenovanju u Hotelu Four Seasons prisutan je bio i gradonačelnik Milan Bandić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.