Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sve je spremno za "Snježnu Kraljicu"

27.12.2016.

11:36

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kontrolori "Međunarodne Skijaške Federacije" i službeno su dali zeleno svjetlo za održavanje utrka Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu "Snow Queen Trophy 2017". Potvrda je stigla od direktora FIS-a Emanuela Coudera i kontrolora Gorzada Bedrača.

"Snježni pokrivač na Crvenom spustu iznosi prosječno 80 centimetara, a topovi čekaju spremni nadolazeće minuse koji su najavljeni ovaj tjedan kako bi se zasniježili i Zeleni spust, koji je ujedno i staza za zagrijavanje, te Plavi spust i Činovnička livada za građanstvo", naglasio je voditelj natjecanja Reno Fleiss.

Ženska slalomska utrka na rasporedu je u utorak, 3. siječnja, s početkom prve vožnje u 13.00 i druge u 16.15 sati, dok je muška slalomska utrka na programu u četvrtak 5. siječnja i to sa startom prve vožnje u 14.45, a druge u 18.00 sati.

Cijeli posao na sljemenskim skijalištima odradili su djelatnici Gradske ustanove za upravljanje sportskim objektima zajedno sa volonterima iz Hrvatskog Skijaškog Saveza, naglasio je voditelj sljemenskog skijališta Igor Žiljak.

"Građani mogu uživati u skijanju do četvrtka 29. kada strojevi stupaju na stazu kako bi ju ponovno balknirali tj. zašpricali i finalizirali prije svjetskog skijaškog kupa."

Prema riječima Igora Žiljka snježni topovi rade i na "Zelenom spustu" te "Činovničkoj livadi" i ako sve prođe kako je planirano staze bi trebale biti spremne od 31.1. za građanstvo, no sve ovisi i o vremenskim uvjetima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.