Hrvatski radio

Radio Sljeme

Svečano otkrivena spomen ploča Zlatku Cici Kranjčaru

03.11.2021.

17:19

Autor: Mario Mihaljević

Igor Soban/PIXSELL

Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / -

Na stadionu Maksimir svečano je otkrivena spomen ploča Zlatku 'Cici' Kranjčaru po kome će se zvati juniorski teren. U anketi za vlasnike DZG fan tokena u aplikaciji Socios.com odlučeno je da će juniorski teren u sklopu stadiona biti nazvan po legendi kluba.

U anketi unutar aplikacije vlasnici Dinamovog fan tokena mogli su birati između pet legendi kluba, a to su bili Zlatko Kranjčar, Dražan Jerković, Krasnodar Rora, Zlatko Škorić i Slaven Zambata. Uz više od 2.300 glasova te ukupnih 36.03% izabran je Cico Kranjčar.

-Siguran sam da su se navijači u ovom izboru vodili srcem i emocijama. Imam veliku potrebu odati počast svim legendama koje su bile u ovom izboru, ali i svima koji su stvarali temelje Dinama svojim nogometnim i ljudskim vrlinama,-kazao je bivši igrač Dinama i sin legende kluba Niko Kranjčar.

-Hvala roditeljima, bakama i djedovima koji su nam kroz svoje priče i uspomene na svoje idole uspjeli barem malo pokazati koliko su ti velikani značili. Najbitnije je da mi nastavimo učiti našu djecu tko su ti ljudi i koliko su bitni u stvaranju povijesti našeg Dinama. Bez njih Dinamo ne bi bio ovo što je danas, i nikad ne bi smjeli otići u zaborav. Siguran sam da će nove generacije ispisati nove priče na ovim terenima, a da ćemo ih mi ponosno prenositi na iduće generacije,- dodao je Niko.

Svečanom događaju prisustvovali su i predsjednik Dinama Mirko Barišić, predsjednica uprave kluba Vlatka Peras i članovi uprave Amra Peternel i Krešimir Antolić, sportski direktor kluba i glavni trener prve momčadi Dinama Damir Krznar, voditelk Nogometne škole Dinamo Željko Kopić, trener juniorske momčadi Jozo Bandić, te predstavnici bečkog Rapida čiji je dres Kranjčar nosio sedam godina.

-Drago mi je što je danas s nama na ovom lijepom događaju sin legende kluba Niko Kranjčar. Isto tako, drago mi je da je spona između naša dva kluba, Dinama i Rapida, bio upravo Cico Kranjčar. Uvjeren sam da će to prijateljstvo između klubova ostati trajno i da ćemo se uvijek rado prisjećati Kranjčara, kao i svih naših velikana. Nadam se da će ovo biti uzor generacijama koje tek dolaze,- istaknuo je predsjednik Dinama Mirko Barišić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.