Hrvatski radio

Radio Sljeme

Svjetski klizački Grand Prix za juniore do subote u Domu sportova

08.10.2015.

14:23

Autor: Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Među više od 70 klizačica i klizača iz 36 zemalja nastupit će i tri naše natjecateljice - Patricia Skopančić, Christina Lillian Baker i Mihaela Štimac Rojtinić. Ulaz u Dom sportova je besplatan, pa požurite provjeriti tko su buduće zvijezde svjetskog klizanja.

Natjecanje su u 13:30 otvorili klizači kratkim programom. Led je probio odlični Rus Aleksander Samarin. Nakon njih 30 klizačica nastupa u kratkom programu, a među njima i naše klizačice.

Nemam tremu, spremna sam pokazati ono što s trenericama Goranom Škalec Petrović i Oksanom Gorbačev radim već dugo. Kratki program ću klizati na Lastock ili u prijevodu “lastavica”, a slobodni na Don Quixotea. Nadam se da ću u slobodnom uspjeti skočiti dva trostruka skoka, to mi je velika želja. Ma, samo da ne razočaram trenericenajavila je 14-godišnja Patricija Skopančić koja je pozvala sve ljubitelje klizanja da dođu u Ledenu i bodre ne samo Hrvatice nego i sve druge klizačice i klizače.

A u tri dana natjecanja u Ledenoj klizati će više od 70 najvećih svjetskih talenata, točnije njih 72 iz 36 zemalja svijeta – 30 klizačica, 24 klizača i 18 plesnih parova. U petak program počinje u 14 sati plesnim parovima u kratkom plesu koje slijede klizači u slobodnom programu, a u subotu već od 12:40 može se pratiti slobodni ples parova i kasnije slobodni program za klizačice. Ulaz u Dom sportova je besplatan, a u dvoranu se ulazi s istočne strane (pored kafića i trgovine sportskom opremom).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.