Hrvatski radio

Radio Sljeme

12:50 / 06.11.2019.

Autor: Emina Dabo Hunjak

U nedjelju se trči 33. Polumaraton "Ivan Starek"

Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / -

Povodom sutrašnjeg Svjetskog dana trčanja na Jarunu će se održati 33. Polumaraton "Ivan Starek". Utrka se održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića, a Atletski klub Maksimir organizira ga u suradnji s Nastavnim Zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

S ciljem promicanja sportske rekreacije, unaprjeđenja zdravlja i kvalitete življenja održat će se jedan od najdugovječnih maratona u našem gradu inspiriran sportskim entuzijastom, trkačem Ivanom Starekom. 

Start utrke je na zagrebačkom Jarunu (glavna cesta), a osim polumaratona trče se i utrke na 5km i 10km.

Ovogodišnji polumaraton pod sloganom "Zavrti Jarun" naglasak stavlja na brigu o zdravlju te se njime obilježava i nadolazeći Svjetski dan borbe protiv šećerne bolesti, a čekuje se oko osamsto sudionika.

One koje ne trče iz ogranizacije pozivaju na šetnju jarunskim jezerom i bodrenje trkača, a moći će provjeriti i krvni tlak te izmjeriti indeks tjelesne mase u šatorima koji će biti postavljeni na Jarunu.

Tijekom trajanja polumaratona sutra će Jarun biti zatvoren za promet od 11 do 14 sati, a svi koji žele sudjelovati u utrc mogu prijaviti još danas do ponoći preko internetske stranice www.stotinka.hr.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.