Hrvatski radio

Radio Sljeme

Umjesto Zagreba - Bormio

28.12.2013.

17:34

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas otkazane slalomske utrke Snježne kraljice u Zagrebu bit će održane 5. i 6. siječnja u talijanskom zimovalištu Bormiu, odlučio je Međunarodni skijaški savez (FIS).

Ženski slalom je na rasporedu 5. siječnja, a dan kasnije vozit će se noćni muški slalom, s prvom vožnjom u 14 i 45 sati, a drugom u 18 i 10 sati, stoji na stranici FIS-a.

Jubilarno, deseto izdanje sljemenske 'Snježne kraljice' otkazano je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Odluku o otkazivanju je donio FIS-ov kontrolor i bivši švicarski skijaš Hans Pieren nakon inspekcije na Sljemenu.

Premda su na vrhu Medvednice već danima nepovoljni vremenski uvjeti za organizaciju utrke, čelnici Hrvatskog skijaškog saveza nadali su se 'zelenom svjetlu'. Posebice što je najavljeno zahlađenje. Po jednoj prognozi i do minus 6, a po drugoj do minus 2. Uz temperature oko minus 6 organizatorima bi bilo potrebno dva dana da završe stazu, a ako je minus dva četiri ili pet dana. Međutim, Pieren nije imao milosti. Umjesto proslave desetog rođendana stiglo je otkazivanje utrke, prvo u povijesti zagrebačke utrke. "Žao mi je, ali moramo otkazati utrku. U ovakvim vremenskim uvjetima nemoguće je proizvesti snijeg. Nažalost, vrijeme je jače od nas," kazao je Pieren.

Ženska slalomska utrka trebala se voziti na Sljemenu 4. siječnja, a muška dva dana kasnije. Obje utrke trebale su se voziti na neradne dane, pa se na Sljemenu očekivalo tisuće navijača.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.