Hrvatski radio

Radio Sljeme

Veselin Vujović više nije trener PPD Zagreba

17.10.2016.

16:38

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Veselin Vujović više nije trener rukometnog kluba PPD Zagreb, izjavio je na konferenciji za novinare direktor kluba Anto Ančić. RK Zagreb i Veselin Vujović sporazumno raskidaju suradnju. Zajedno smo se složili da je to najbolji potez, izjavio je na konferenciji za novinare direktor kluba Anto Ančić.

Nakon niza loših rezultata i četiri poraza u četiri utakmice Lige prvaka, PPD Zagreb je na začelju grupe B bez bodova, a u idućem kolu u subotu u Areni dočekuje Vardar. 

Reći ću ovako: koliko para, toliko muzike. Mi na žalost nismo imlai takav budžet kakav zaslužuje trener poput Vujovića. Zato smo mu i dopustili da vodi reprezentaciju Slovenije i jedno je to vrijeme funkcioniralo, no sada se vidi koliko je loše bilo to što je momčad bila bez njega tri mjeseca kada je otišao olimpijske igre u Rio de Janeiro, dodao je Ančić. 

Svjesni da, ako s Vujovićem i izađemo iz krize, on opet odlazi voditi Sloveniju i opet bismo se našli u istoj situaciji. Potreban nam je trener koji nam može biti na raspolaganju 24 sata na dan, zaključio je Ančić.

Sportski direktor Božidar Jović smatra da Vujović nije jedini krivac. 

Trener nije jedini krivac, mislim da dio krivice snose i igrači koji nisu na razini od prošle sezone, a novim igračima treba vremena da se uklope. Iduća dva tjedna će momčad voditi pomoćni trener Andrija Nikolić i njegov stručni stožer. Kandidata nemamo jer je i nas iznenadilo sve ovo, rekao je Jović. 

Ančić je kazao i da će Nikoliću pomagati Jović. Do kraja reprezentativnog tjedna vjerojatno ćemo imati trenera koji će preuzeti momčad. No moram priznati i da nismo imali sreće s ozljedama igrača. Razgovarat ćemo s ljudima, imamo dva, tri imena. No sigurno je da će nam novi trener biti na raspolaganju 24 sata, neće imati dva posla, istaknuo je Ančić, dodavši kako u igračkom kadru neće biti promjena.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.