Hrvatski radio

Radio Sljeme

Započeo 32. međunarodni plivački susret „Zlatni medvjed“.

08.07.2017.

19:34

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jedno od najvećih plivačkih natjecanja u Hrvatskoj, ''Zlatni medvjed'', odvija se ovoga vikenda na bazenskom kompleksu Svetice. Brojne svjetske i domaće zvijezde plivanja od jučer su okupljene na 32. tradicionalnom međunarodnom plivačkom susretu u organizaciji Plivačkoga kluba ''Medveščak''.

Na natjecanju ''Zlatni medvjed'' sudjeluju sportaši iz Velike Britanije, Poljske, Mađarske, Rumunjske i drugih zemalja. Sveukupno više od sto stranih i 250 plivača i plivačica iz 16 hrvatskih klubova.

Damir Mika, predsjednik kluba Medveščak, očekuje odlične rezultate mladih plivača, a osobito onih najperspektivnijih.

Ponosni smo na to što možemo klince i dalje dovoditi do nekakvih natjecanja i rezultata koji pokazuju koliko se isplati naš trud. Ispred Plivačkoga kluba Medveščak najzanimljiviji je Nikola Obrovac, naš plivač koji je jedini postigao normu A za Svjetsko prvenstvo koje će se održati za dva tjedna u Budimpešti, kazao je Damir Mika.

Da ovo se plivačko natjecanje ubraja među najbolje plivačke mitinge u ovom dijelu Europe potvrđuju i mnoga važna imena svjetskog plivanja koja su do sada na njemu nastupala. Među njima je i mlada nada hrvatskoga plivanja Nikola Obrovac za kojega je ovo natjecanje još jedna etapa u njegovoj uzlaznoj sportskoj karijeri. Svjetsko prvenstvo u Budimpešti prvo je prvenstvo za koje se Nikola priprema u seniorskoj konkurenciji.

Očekujem da ću ponoviti tehniku i taktiku za Svjetsko prvenstvo da budem spreman u glavi i čist, i odraditi ga što je bolje moguće, kazao je mladi Nikola Obrovac.

Ovaj međunarodni plivački susret možete pratiti još danas te u sportskome duhu provesti ljetno nedjeljno popodne.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.