Hrvatski radio

Radio Sljeme

12. izdanje festivala 25 FPS (25 FPS)

29.09.2016.

17:13

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dvanaesti Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS počinje večeras u 20.00h u SC-u, a s dijelom programa 6. i 7. listopada gostuje u riječkom Art-kinu Croatia. Ulaz na sva događanja Festivala je slobodan.

Festival 25 FPS prikazuje nezavisne i nekomerci­jalne filmove koji na inovativan način istražuju mogućnosti filmskog jezika, pripovijedanja i samoga medija; nastaju na granicama filmskih rodova i žanrova te šire razumijevanje filma kao umjetnosti. Promovira izražajne autorske koncepte, tematske, idejne i estetske iskorake te radove koji nastavljaju tradiciju avangardnog i eksperimental­nog filma - navedeno je tako na stranicama Festivala.

Publiku večeras očekuje prva od pet Oda filmu kojima se Festival priključuje svjetskoj proslavi stogodišnjice dadaizma – Anemični film Marcela Duchampa. Ostale ode Dadi prikazivat će se prije svakog natjecateljskog programa. Prva festivalska večer završit će se prvim od tri performansa prvaka proširenog filma Brucea McClurea Zveckanje kostima: Taj poticajni trenutak. 

Više informacija o Programu - na stranicama Festivala

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.