Hrvatski radio

Radio Sljeme

12 kandidatkinja za Zagrepčanku godine!

17.02.2021.

17:41

Autor: Boris Bogić/Hina

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Za nagradu "Zagrepčanka godine" u Gradsku skupštinu stiglo je ukupno 12 prijedloga, među kojima i onaj KBC-a Zagreb i Vijeća Mjesnog odbora Budenec, koji za tu nagradu predlažu Alemku Markotić, ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

Nadležni skupštinski Odbor za javna priznanja od 12 kandidatkinja će Gradskoj skupštini predložiti jednu za koju smatra da bi trebala dobiti nagradu "Zagrepčanka godine", doznaje se u Odboru.

Kandidatkinje su i HRT-ova radijska novinarka i urednica Ivana Radaljac Krušlin, koju predlaže Edita Krušlin, te povjesničarka Andrea Feldman, koju predlaže zagrebački Učiteljski fakultet.

Predložena je i gradska zastupnica Bandićeve stranke Natalija Prica, koju za nagradu "Zagrepčanka godine" predlaže Hrvatsko društvo za zaštitu i promicanje ljudskih prava.

ULUPUH predlaže grafičku dizajnericu, bibliotekarku i informatologinju Sanju Bachrach Krištofić, a njihov prijedlog podupiru i Kreativni studio Golden, Centar za ženske studije i platforma Rplus.

Udruženje obrtnika grada Zagreba za "Zagrepčanku godine" predlaže Spomenku Krebsz, a Hrvatska glazbena unija pjevačicu Zdenku Kovačiček.

Izvanrednu profesoricu na Arhitektonskom fakultetu Zrinku Barišić Marenić za nagradu je predložio taj fakultet, a magistru politologije Vedranu Malec Vijeće gradske četvrti Podsljeme.

Glumicu Branku Cvitković predložio je zagrebački Gradski ured za kulturu, a njezinu kolegicu Kseniju Pajić Gradsko dramsko kazalište "Gavella".

Zagrebački Gradski ured za zdravstvo predložio je pak kliničku psihologinju i psihoterapeutkinju Gordanu Buljan Flander.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.