Hrvatski radio

Radio Sljeme

13 -ta prodajna izložba uskrsnih i uporabnih predmeta učeničkih zadruga

27.03.2018.

12:05

Autor: Čarles Gržinić

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / -

U prostorijama Zagrebačke županije i ove se godine tradicionalno organizirala prodajna izložba uskrsnih i uporabnih predmeta učeničkih zadruga. Već od rana jutra učenici i njihovi nastavnici - voditelji donosili su košare u kojnima je bilo za svakoga ponešto.

 

13 učeničkih udruga od njih 30 koliko djeluje na području Zagrebačke županije potrudilo se da kroz kreativan rad i pomoć nastavnika potencijalnim kupcima ponudi sve ono što će uljepšati i razveseliti proslavu Uskrsa.

Župan Stjepan Kožić pozorno je razgledao sve što su učenici pripremili te se kod malih kreativaca zanimao koliko bi njemu trebalo vremena za takvo što. Na upit novinara je li to dobar put za povezivanje kreativnosti i poduzetništva odgovor je bio: "Svakako da je jer ono što oni sada rade i uče sigurno će im pomoći na tržištu rada gdje će on i sigurno pronaći svoje mjesto."

Sve što se zaradi na prodaji uskrsnih predmeta učeničke zadruge uložiti će u nove ideje koje će idućeg Uskrsa na istom mjestu ponovno predstaviti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.