Hrvatski radio

Radio Sljeme

15. Tjedan Udruga

25.05.2015.

17:45

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Tjedan udruga" na kojemu se na Zrinjevcu do 29. svibnja predstavlja više od 200 udruga raznih područja djelatnosti, u ponedjeljak je otvorio gradonačelnik Milan Bandić. Petnaesti je to po redu "Tjedan udruga" koji se održava u organizaciji Grada Zagreba, s ciljem upoznavanja javnosti s radom udruga, programima i aktivnostima.

Gradonačelnik Bandić udrugama je poželio puno kontakata, interakcije, razgovora i dobrih ideja. Zahvalio im je na izuzetno korektnoj suradnji s Gradom Zagrebom. "Posebno vam hvala na svim sugestijama i dobronamjernim kritikama jer iz toga najviše naučimo, a tako će biti i dalje", dodao je.

Napomenuo je da je suradnja civilnog sektora i Gradske uprave preduvijet demokratskog i otvorenog grada Zagreba, ustvrdivši da je Zagreb "jedan od najotvorenijih i najsocijalno odgovornijih gradova u Europi i svijetu, i neka tako bude i u buduće".

Novost ovogodišnjeg "Tjedna udruga" su tematski dani kako bi udruge iz istog područja građanima mogle predstaviti svoje programe.

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna rekla je da se na "Tjednu udruga" predstavljaju udruge iz područja zdravstva, socijale te udruge branitelja, zapravo najranjivijih skupina.

Ovogodišnja novina je što će se tijekom Tjedna svaki dan u parku Zrinjevcu održavati okrugli stolovi o određenoj temi, a zadnji dan će okrugli stol biti održan u maloj dvorani Koncertne dvorane "Vatroslava Lisinskog". Teme okruglog stola bit će iz područja u kojem djeluju udruge te civilnog sektora.

"Tjedan udruga" održavat će se do petka, 29. svibnja, od 10 do 16 sati. U Paviljonu na Zrinjevcu će se odvijati prateći program.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.