Hrvatski radio

Radio Sljeme

16. Sajam "Proizvodi hrvatskog sela" u Boćarskom domu!

05.04.2017.

11:28

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prema broju izlagača i prema ostvarenim rezultatima PROIZVODI HRVATSKOG SELA su najznačajniji poljoprivredno-prehrambeni sajam u zemlji, a samo ove godine očekuje se oko 150 izlagača iz svih krajeva Hrvatske.

PROIZVODI HRVATSKOG SELA su pomogli većem broju malih i srednjih proizvođača tradicijskih proizvoda da izađu na tržište i pronađu svoje kupce. Danas su većina od njih uspješni tržni proizvođači. Organizator sajma Damir Kovačić naglasio je da osim uobičajne ponude kao što su suhomesnati proizvodi, voćne rakije i likeri, sirevi, kolači, ekološki proizvodi, biti će i nekoliko atrakcija.

"Imat ćemo pobjednika kobasijade iz Svetog Petra, imat ćemo ekološke proizvođaće heljde i prosa, pšenice. Imat ćemo nagrađena na kulenijadama..."

Samo je u Zagrebu registrirano gotovo 6 000 poljoprivrednih gospodarstva naglasio je pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i žumarstvo Emil Tuk.

"Prošle godine smo na potpore malim poljoprivrednicima potrošili preko 10 milijuna Kuna. To znači da je zaista interes poljoprivrednih proizvođača iz Zagreba velik za ove mjere i poljoprivredna proizvodanja u gradu jača iz godine u godinu."

Ulaz za posjetitelje sajma je besplatan!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.