Hrvatski radio

Radio Sljeme

18 obitelji uselilo u gradske stanove u Podbrežju

31.08.2018.

10:43

Autor: Čarles Gržinić

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / -

Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima danas je u Podbrežju predao 18 ključeva obiteljima s više djece. Zahvaljujući Konačnoj listi reda prvenstva za davanje gradskih stanova u najam, od danas bi trebali kvalitetniji živjeti.

Podjela 18 ključeva za stanove na Podbrežju silno je razveselila obitelji s dvoje i više djece. Svi oni, zahvaljujući Konačnoj listi reda prvenstva za davanje gradskih stanova u najam, od danas će novi stambeni prostor plaćati po zaštićenom (minimalnom ) najmu. Nakon predaje ključeva gradonačelnik Milan Bandić rekao je:"Ja sam sretan i ponosan da smo ovdje usrećili ljude. Idući tjedan na red će ih doći još. Na taj način mi pomažemo ljudima koji se nisu snašli u utakmici rada i kapitala. Dobivanjem ključeva oni sada mogu računati na bolje uvjete za život."

Po dobivanju ključeva i obilaska jednog od stanova koji će uskoro dobiti stanare, zadovoljan viđenim bio je budući stanovnik Podbrežja Tin Jelačić : "Sretan sam zbog danas dobivenih ključeva. Nakon što smo prije 4 godine predali molbu, odluku o stanu dočekali smo kao podstanari. Siguran sam da će nam od danas biti puno lakše. Sada smo tu, u Zagrebu, imamo svoj stan u kojem možemo planirati budućnost i odgoj djece. "
Ostali stanovi, na istim ulazima su javno najamni stanovi u koje će se useliti osobe koje će po, pak, Konačnoj listi za odabir javno najamnih stanova plaćati tržišnu najamninu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.