Hrvatski radio

Radio Sljeme

2. Festival maslina na Velesajmu

31.01.2017.

13:47

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I ove je godine organizator Zagrebački Maslinarski Institut zajedno sa Savjetodavnom službom pri Ministarstvu poljoprivrede. Biti će predstavljeni proizvodi tridesetak domaćih proizvođaća ali i po prvi put predstavnici iz Slovenije i BiH.

Osim ocjenjivanja i prodaje maslinovih ulja na Festivalu će biti održan Stručni skup, te niz radionica za edukaciju građana o nutritivnoj i zdravstvenoj vrijednosti maslinova ulja, kako kušati ulje i prepoznati njegove poželjne karakteristike, ali i mane.

Usto će se organizirati prodajna izložba, a posjetitelji će imati priliku degustirati najbolje ocijenjena ulja te kušati razna jela i slastice spravljene s maslinama i maslinovim uljem.

Na Festivalu će biti predstavljeni i rezultati ocjenjivačkog žirija za gotovo 140 pristiglih uzoraka maslinova ulja. Kemijsku analizu ulja je proveo Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, a senzorsku analizu certificirani članovi Udruge senzorskih analitičara “Olea”, Šibenik.

Ulaz je za sve posjetitelje slobodan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.