Hrvatski radio

Radio Sljeme

20. Dani dječjih vrtića - brojne radionice i stručni skupovi

16.05.2016.

10:36

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jubilarni 20. Dani dječjih vrtića Grada Zagreba održat će se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića i u organizaciji Grada Zagreba i njegovih dječjih vrtića. Kao i svake godine očekuje nas bogat program ispunjen radionicama, koncertima i veselim druženjima.

Manifestacija započinje u ponedjeljak 16. svibnja aktivnošću „Otvorena vrata vrtića“, stručnim radionicama u kojima će odgojitelji, pedagozi, psiholozi, defektolozi, logopedi i zdravstveni voditelji te ravnatelji dječjih vrtića Grada Zagreba prezentirati stručna dostignuća u praksi i raspravljati o mogućnostima unaprjeđivanja odgojno obrazovne prakse s ciljem bolje podrške razvoja svakog djeteta i sigurnim i poticajnim uvjetima u dječjim vrtićima Grada Zagreba.

Glavna svečanost proslave bit će u srijedu, 18. svibnja, kada će se u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održati svečani koncert, s početkom u 18 i 30 sati, uz nastup odgojitelja dječjih vrtića Grada Zagreba, Tamburaškog orkestra HRT-a te poznatih glazbenih i scenskih umjetnika uz voditelje Jasnu Doležal i Mirka Fodora. Koncertu će istoga dana, na istom mjestu prethoditi, od 9 do 13 i 30 sati, Stručni skup na temu: Veliki grad za malo dijete i predstavljanje publikacije Dječji vrtići Grada Zagreba.

U petak, 20. svibnja s početkom u 10 sati Gradonačelnik će u Palači Dverce ugostiti brojne mališane i odgojitelje i još jednom potvrditi da je Grad Zagreb uistinu prijatelj djece te da je njihova skrb na prvom mjestu. Dane dječjih vrtića završiti ćemo velikim druženjem djece, roditelja i odgojitelja, 21. svibnja na Bundeku, od 10 do 13 sati pod zajedničkim nazivom „Zajedno u Parku Bundek“. Uz prigodne igre i natjecanja djece s roditeljima i odgojiteljima na Bundeku djecu očekuje i desetak tematskih punktova u kojima će se moći poigrati, učiti ili pak susresti svoje omiljene životinje i likove iz priča.Program 20-tih “Dana dječjih vrtića Grada Zagreba“
od 16. do 22. svibnja 2016.


- ponedjeljak, 16. svibnja od 8 do 11 sati,
dječji vrtići Grada Zagreba - “Otvorena vrata vrtića: Radionice u dječjim vrtićima Grada Zagreba“


- utorak, 17. svibnja od 8 do 11 sati,
dječji vrtići Grada Zagreba - “Otvorena vrata vrtića: Radionice u dječjim vrtićima Grada Zagreba“


- srijeda, 18. svibnja od 9 do 12,
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog - Stručni skup na temu: “Veliki grad za malo dijete“


- srijeda, 18. svibnja od 13.00 do 13.30 sati,
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog - Predstavljanje monografije „Dječji vrtići Grada Zagreba“


- srijeda, 18. svibnja od 18 i 30 do 20 sati,
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog - Koncert povodom obilježavanja 20-tih „Dana dječjih vrtića Grada Zagreba“

- četvrtak, 19. svibnja od 9 do 11 sati,
dječji vrtići Grada Zagreba - “Odgoj za aktivno građanstvo: Volim Zagreb i Zagreb voli mene!“


- petak, 20. svibnja od 9 do 11 sati,
Palača Dverce - Prijem kod gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića

- nedjelja, 22. svibnja 2016. godine od 10 do 13 sati,
Park Bundek - “Zajedno u Parku Bundek“

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.