Hrvatski radio

Radio Sljeme

23. Dani dječjih vrtića Grada Zagreba

02.06.2019.

20:49

Autor: Emina Dabo Hunjak

Borna Filic/PIXSELL

Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / -

Tradicionalna manifestacija Dani dječjih vrtića grada Zagreba obilježava se 23 put za redom, a nakon niza događanja završili su danas u parku Bundek. Tamo su se predstavili svi dječji vrtići grada Zagreba sa svojim odgojiteljima, ravnateljima te se zajedno s djecom predstavili kroz razne igre.

Vrtićka djeca ovo su dopodne proveli u druženju s roditeljima, ali i svojim odgajateljima iz dječjih vrtića kojima pripadaju, a koje su predstavili kroz niz zabavnih i edukativnih aktivnosti. S njima su bile i njihove vrtićke tete koje su rekle su zašto vole svoje zanimanje, ali i s kojim se izazovima u radu susreću.

- Bilo bi bolje da je više odgojitelja u grupama, a i s roditeljima je nekad teže, mislim da često zaborave tko smo i što smo i koliko smo važni i koliko je sama suradnja roditelja i odgojitelja važna za optimalni razvoj djeteta - rekla je jedna od odgajateljica u dječjem vrtiću dok je druga istaknula kako je biti teta u vrtiću poziv, a ne zanimanje te jedno od najljepših zanimanja za ženu, rad u kojem se od djece dobiva puno osmijeha i ljubavi.

Na "Danima dječjih vrtića Grada Zagreba" mogla se je vidjeti sva raznolikost i bogatstvo poticaja koju djeca i roditelji imaju dječjim vrtićima imaju. I ove godine u dječje vrtiće upisao se veliki broj djece, ali mnogo je i njih ostalo bez svojega mjesta, pa roditelji često skreću pažnju na nedostatak mjesta u vrtićima, osobito u jaslicama.

- Zadovoljni smo tetama i individualnim angažmanom, ali smo jako nezadovoljni s time što se po svuda grade shopping centri, a ne radi se na infrastrukturi vrtića - istaknula je jedna od mama djece koje pohađaju dječji vrtić.

Cilj obilježavanja dana dječjih vrtića je senzibilizirati javnost za potrebe djeteta i skrenuti pozornost javnosti na važnost stručnog rada s djecom predškolskog uzrasta koja su budućnost ovog društva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.