Hrvatski radio

Radio Sljeme

23.dani dječijih vrtića Zagreba!

16.05.2019.

12:33

Autor: Boris Bogić

R.S.

R.S.

Foto: - / -

Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića, a u organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje i dječjih vrtića Grada Zagreba, od 13. do 19. svibnja 2019. godine održat će se 23. "Dani dječjih vrtića Grada Zagreba"

Manifestacija započinje stručnim radionicama iz područja dramske, glazbene, likovne, filmske i plesne umjetnosti te radionicama iz područja novih tehnologija. Radionice će se održavati u prostorima Centara za kulturu Trešnjevka i Travno, Zagrebačkog plesnog centra, Ansambla Lado i Učiteljskog fakulteta.

Na Učiteljskom fakultetu bit će postavljena izložba likovnih radova dječjih vrtića.
 
U subotu od 10.00 do 12.00 sati, djeci dječjih vrtića i njihovim roditeljima bit će omogućen  obilazak  znamenitosti  Gornjeg grada  pod nazivom  „Gornji  Grad  u  šetnji kroz priču“,  uz  stručno  vodstvo  odgojitelja dječjih  vrtića, Gornji grad  (Kamenita vrata  – Markov trg - Kula Lotrščak – uspinjača).
 
Manifestacija 23. "Dani dječjih vrtića Grada Zagreba" završit će zajedničkom aktivnošću svih dječjih vrtića, djece, roditelja  i  svih djelatnika na  Bundeku  u  nedjelju 19. svibnja  2019. od 10.00 do 13.00 sati.  Očekuje  se  veliki  broj  posjetitelja, roditelja, djece   i  odgojitelja  svih dječjih vrtića Grada Zagreba za koje će se organizirati niz edukativnih i zabavnih aktivnosti. Organizirat će se i sportske igre za  odgojitelja  i roditelje  te  će  se proglasiti tri najuspješnija vrtića u sportskom natjecanju i dodijelit će im se nagrade.

U "Danima dječjih vrtića Grada Zagreba" ogledat će se sva raznolikost  i  bogatstvo  poticaja koju  djeca  i  roditelji  imaju  u  dječjim  vrtićima  Grada Zagreba, a koje im osigurava  Grad Zagreb.

Cilj obilježavanja "Dana dječjih vrtića Grada Zagreba" oduvijek je bio senzibilizirati javnost za potrebe djeteta i skrenuti  pozornost  javnosti na važnost  stručnog  rada  s  djecom predškolskog uzrasta koja su budućnost ovog društva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.