Hrvatski radio

Radio Sljeme

25. obljetnica smrti Dražena Petrovića

07.06.2018.

13:41

Autor: Mia Majić

Tomislav Miletic/PIXSELL

Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / -

25. je godišnjica smrti hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića. Tim povodom jutros je na njegovom grobu u Aleji hrvatskih velikana gradonačelnik Milan Bandić zajedno sa svojim suradnicima položio vijenac.

Velika Draženova karijera počela je u rodnom Šibeniku odakle se preselio u Zagreb gdje je s Cibonom osvojio dva naslova europskih prvaka. Potom seli u Madrid gdje je nekoliko sezona odigrao za kraljevski klub, a karijeru je završio u NBA ligi. Jednog od najvećih hrvatskih i u to vrijeme svjetskih košarkaša prisjetio se i gradonačelnik Milan Bandić. Ne treba puno govoriti, dovoljno je samo reći Dražen Petrović, najveći hrvatski košarkaš koji se ikad rodio uz Krešimira Ćosića koji je igrao centra, a Dražen beka, naglasio je gradonačelnik.  Nije čudo što je Dražen bio takav, nakon treninga su uvijek svi govorili da bi ostao još sat vremena bacati loptu, dodao je Bandić.

Sina se prisjetila i Biserka Petrović. Sjećanje na Dražena rade svi, globalno, a naša najveća vrijednost je to što se svi natječu kao da žele jedan drugoga prestići sa sjećanjima na Dražena, objasnila je Petrović otkrivši još jedan detalj. Jedan gospodin me nazvao treći dan nakon Draženove smrti i rekao gospođo vi ste ga rodili, al Dražen je naš, Dražen je otišao da bi ostao, zaključila je.

Naš ili vaš jedno je sigurno, bio je miljenik mnogih što je potvrđivao sjajnim igrama na parketu, a uvršten je i u kuću slavnih što zasigurno nije jedino ostvarenje koje puno govori o velikom naslijeđu košarkaškog Mozarta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.