Hrvatski radio

Radio Sljeme

291. Zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu

11.09.2022.

06:36

Autor: Vesna Jurić Rukavina

291. zavjetno hodočašće

291. zavjetno hodočašće

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

Hodočašće se održava se pod geslom: "Hvala ti, Majko, vijek' uz nas budi. Tko će nam pomoći, ako ne ti?" Stihovi su to Dragutina Domjanića iz drage nam pjesme Ljiljane bijeli. Prošle godine vjernici su hodočastili u Mariju Bistricu pod dojmom potresa i pandemije koronavirusa, nadajući se smirivanju zemlje i opasnosti od bolesti,a ove se godine prijašnjim nevoljama pridružila i treća, rat u Ukrajini, nestašice energenata, skupoća, nesigurna budućnost i suša pojasnio je nakanu hodočašća, pomoćni biskup zagrebački Mijo Gorski.

Osim materijalnog važne su i molitve Mariji za pomoć u odgovornom roditeljstvu i očuvanju naših obitelji, za pomoć u odgoju i uključivanju djece i mladih u život žive Crkve, za brižno oko i darežljivu ruku za potrebite, za snagu naviještanja i izgradnje društva prožetog evanđeoskim vrjednotama, za pomoć u trenucima kada nas pohode kušnje i bolest. Vidimo da smo u svemu tome slabi, tko će nam pomoći ako ne Marija?-rekao je biskup Gorski. Poznato je da je zagrebačko hodočašće i hodočašće cijelih obitelji. 

Izravni prijenos mise u programu HRT Radija Sljeme je u 11 sati. Misu će predslaviti nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić. Urednica prijenosa i komentatorica je Vesna Jurić Rukavina. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.