Hrvatski radio

Radio Sljeme

2Cellos u Lisinskom!

10.06.2015.

09:28

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog velikog interesa publike večeras slijedi još jedan koncert slavnih virtuoza Luke Šulića i Stjepana Hausera - 2Cellos u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Početak je u 20.30. Prvim, sinoćnjim koncertom - publika je oduševljena.

Naš proslavljeni duo sinoć je oduševio publiku u dvorani Vatroslava Lisinskog. Na prvome od ukupno dvaju najavljenih koncerata svjetski popularni dvojac sa Zagrebačkim je solistima izvodio klasičnu glazbu.

"...Unatoč fantastičnim obradama svjetskih pop/rock hitova, Luka i Stjepan se uvijek rado vraćaju klasičnoj glazbi kojoj su u potpunosti bili posvećeni još od ranog djetinstva pa su na aktualnom albumu„Celloverse“ (Portrait/Menart) objavili autorsku pjesmu „Celloverse“... Na jedinstvenim glazbenim večerima provjerite kako zvuče violončela ovog vatrenog dua u partiturama Vivaldija, Boccherinija, Bacha, Rachmaninova, Morriconea, Zimmera..." - najavljen je tako koncert 2Cellosa na internetskim stranicama Dvorane Lisinski - www.lisinski.hr

U prilogu poslušajte osvrt sa sonoćenjga koncerta kolegice Branke Muvrin - ujedno i najavu večerašnjeg glazbenog spektakla. Koncert počinje u 20.30.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.