Hrvatski radio

Radio Sljeme

3. Festival svjetla od 20. do 24. ožujka

07.03.2019.

15:11

Autor: Davor Šalat

Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Sve je spremno za treći Festival svjetla u Zagrebu. Prošle godine posjetilo ga je više od 10 tisuća ljudi, a ove godine očekuje ih se još i više. Na festivalu koji će trajati od 20. do 24. ovog mjeseca umjetnici svjetla na gradska pročelja projiciraju slike ili stvaraju svjetlosne instalacije.

Festival svjetla svake je godine sve ambiciozniji, a ove godine trajat će dan dulje, odnosno pet dana. Tema festivala je proljeće koje simbolizira buđenje, rast i renesansu, a održavat će se na lokacijama podno i uzduž Gornjeg grada.

- Vrijeme trajanja festivala bit će svaki dan od 18 do 23 sata, a svečano otvorenje bit će 20. ovog mjeseca u 19 sati u Muzeju Grada Zagreba. Prvi puta smo 2017. izašli s festivalom koji je tada imao samo sedam lokacija na Gornjem gradu. Zadržavamo se i ove godine tamo, i već tada nas je prepoznala međunarodna asocijacija festivala svjetla sa sjedištem u Berlinu i već tada nas je uvrstila u njihove programe. Ove godine bit ćemo na jednoj lokaciji više u odnosu na prošlu godinu. Imamo ih ukupno dvadeset s 23 instalacije - istaknula je direktorica gradske turističke Martina Bienenfeld

Novost na ovogodišnjem Festivalu svjetla bit će tri kineske instalacije, kao i izlaganje hrvatske instalacije na temu pergole, koja je sudjelovala na prošlogodišnjem Bijenalu u Veneciji.   

       

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.