Hrvatski radio

Radio Sljeme

300-injak okupljenih na tihom prosvjedu u Zaprešiću izrazilo nezadovoljstvo

21.08.2018.

20:43

Autor: Margareta Jozinović

Robert Anic/PIXSELL

Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / -

Održan je tihi prosvjed u Zaprešiću, zbog 22-godišnjeg Mattea Ružića, na kojem se okupilo oko 300-injak Zaprešićana. Željeli su time izraziti nezadovoljstvo funkcioniranjem hitne pomoći u svome gradu, ali i javno podržati zahtjeve koje su predali gradonačelniku Turku.

Smatram da je ovo ispravan put s obzirom na okolnosti. Gradska vlast je odbijala učiniti ispravan potez i osigurati timove hitne pomoći u proteklom periodu, a sad im se, nažalost, dogodila tragedija i uvidjelo se da postoji jedna ozbiljan greška. Građani su učinili pritisak i sastavili su konkretne zahtjeve koji su provedivi ukratkom periodu. Gradonačelnik je obećao da će izvršiti te zahtjeve i da će ih provesti u djelo. Iako je obećao da će osigurati dodatni tim s opremom ne vjerujem mu jer smo navikli da priča jedno, a u praksi radi drugo, rekao je jedan od okupljenih. 

Teško mi je jer je u pitanju jedan mladi život kojemu se moglo pomoći. Bez obzira što su bili tehničari bili u vozilu, ali da su imali adekvatnu opremu sigurno bi mu pomogli, dodala je druga.

Kod nas se rade fontane, što god vidimo od drugih, sve se radi na svim lokalnim razinama. A novac se treba uložiti u ono što je bitnije, kazao je treći. 

Među okupljenima se našla i gospođa koja je više od 40 godina u zdravstvu, a posao u njemu je ocijenila nezadovoljavajućim. Naravno da nismo zadovoljni. Suosjećam i sa svojim kolegama s hitne, ali očito da nešto ne štima. Po mom mišljenju, treba biti jedna starija osoba s iskustvom i mladi stažista jer negdje i oni moraju učiti, ali ne samostalno. Osjećamo se jadno jer smo nemoćni. Nije to prvi puta. Ima više, nažalost, takvih slučajeva. Loša organizacija. Nije lijepo da tako pričam, ali tako je!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.