Hrvatski radio

Radio Sljeme

370 kandidata za pozicije u Holdingu

22.01.2015.

18:48

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Oko 370 prijava pristiglo je na prvi javni natječaj koji je Grad Zagreb od 5. do 19. siječnja raspisao za izbor i imenovanje predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga te četiri člana Uprave - za Javnu nabavu, Komunalne usluge, Financije te za Pravne poslove, istaknula je obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba Sandra Švaljek, dodavši kako se nada da će nova Uprava Zagrebačkog holdinga biti imenovana do kraja veljače.

Za predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga natječe oko 150 kandidata, izvijestila je. "Natječaj je završio 19. siječnja te će se sada taj veliki broj pristiglih prijava usporediti s uvjetima natječaja i izabrati one koji udovoljavaju uvjetima. Nakon toga, uslijedit će intervju s kandidatima te njihovo pisanje eseja i daljnji selekcijski postupak", rekla je Švaljek novinarima u palači Dverce nakon tradicionalnog novogodišnjeg prijema za članove Diplomatskog zbora.

Upitana o imenima prijavljenih kandidata Švaljek je rekla da za sada raspolaže samo s informacijama o broju prijava, ali ne i o imenima.

Dodala je kako je doista veseli ovako veliki interes, što znači da radno mjesto u Upravi Zagrebačkog holdinga može privući. Istaknula je da je također dobila informaciju da je na natječaj pristigao jedan zapaženi broj kvalitetnih prijava. "Nadam se da ćemo novu Upravu Zagrebačkog holdinga imati do kraja veljače", rekla je Švaljek.

Grad Zagreb je 5. siječnja raspisao, po prvi put javno, natječaj za izbor i imenovanje predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga te četiri člana Uprave - za Javnu nabavu, Komunalne usluge, Financije i za Pravne poslove, koji je bio otvoren do 19. siječnja.

Kandidati za predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga morali su imati visoku stručnu spremu, pet godina radnog iskustva na rukovodećim pozicijama u velikim gospodarskim subjektima i 15 godina radnog iskustva. Prednost su imali kandidati s izvrsnim znanjem engleskog jezika, naprednim znanjem rada na računalu, izvrsni u organizaciji, s iskustvom u izradi i implementaciji poslovne strategije, a poželjne su bile i izvrsne komunikacijske vještine.

I za kandidate za članove Uprave ZG holdinga za Javnu nabavu, za Komunalne usluge, za Financije i za pravne poslove tražila se visoka stručna sprema, pet godina radnog iskustva na rukovodećim pozicijama u velikim subjektima i 10 godina radnog iskustva. Također je bilo potrebno izvrsno znanje engleskog jezika, napredno znanje rada na računalu. Predsjednik i članovi Uprave Zagrebačkog holdinga imenuju se na četiri godine.

Za provedbu natječaja Zagrebački holding je angažirao agenciju koja se bavi posredovanjem pri zapošljavanju.

Bivši predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić, osumnjičen u aferi Agram, dao je ostavku u listopadu 2014.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.