Hrvatski radio

Radio Sljeme

5. izdanje biciklističke utrke Cro Race održat će se od 1. do 6. prosinca

25.09.2019.

14:36

Autor: Čarles Gržinić

Dusko Marusic/PIXSELL

Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / -

U Zagrebu je danas predstavljeno 5. izdanja međunarodne biciklističke utrke CRO Race, koja će se uz nastup 20 timova održati od 1. do 6. idućeg mjeseca. Preko 1000 kilometara odvoziti će se kroz 6 etapa.

I ova biciklistička manifestacija trebala bi pokazati da se i u podsezoni na idealan način mogu povezati sport – turizam te aktivan i zdrav način življenja. Što će se moći vidjeti na mnogim međunarodnim televizijama koje će svakodnevno ulaziti u dom preko 550 milijuna gledatelja dijeljem svijeta . Prva etapa vozi sye od osijeka do Lipika. Druga povezuje Slunj i Zadar. U trećoj će gledatelji vidjeti krajolik od Okruga do Makarske. Starigrad NP Paklenica – Crikvenica trasa je četvrte etape. U istarskoj , petoj etapi vozi se od Rabca do Platka.

Šesta, završna etapa, koja će start imati u Sv Nedjelji a cilj na zagrebačkom trgu Sv Marka često zna i promovirati najbolje na CRO Recu naglasio je direktor utrke Vladimir Miholjević

-Start je kako je već rečeno u Sv. Nedelji. Radimo krug kroz pogone Rimca, vraćamo se u Sv. Nedelju gdje i počinje službeno utrka. Prolazimo južnim dijelom Zagrebačke županije do Velike Gorice, Dugog Sela. Na Sv. Ivanu Zelini vozi se tradicionalno posljednji brdski cilj. Cro Race ka svom kraju kreće dolaskom na Trg Sv. Marka. Prije toga rade se dva završna kruga koja su gotovo uvijek selektivna i često mijenjaju krajnji poredak-

A da bi manifestacija bila uspješna djelatnici policije koorinirali su terenski rad kroz 9 policijskih uprava. Uz njih potporu i pomoć organizatoru utrke uz Grad Zagreb dali su Hrvatska turistička zajednica i Središnji državni ured za šport.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.